Lahjoituksemme metsiensuojeluun

Eläinhahmot ja suklaat metsässä

Ostamalla Ohoi! -suklaalevyjä osallistut metsiensuojeluun. Lahjoitamme jokaisesta myydystä levystä 5 senttiä kohteelle, joka valitaan 1-2 kertaa vuodessa.

Helmikuussa 2022 lahjoitimme Ohoi!-suklaalevyjen myynnistä kertyneitä varoja Luonto-Liiton Metsäryhmälle.

Luonto-Liiton Metsäryhmä on ollut jo lähes kolmen vuosikymmenen ajan keskeisessä roolissa metsien suojelun edistämisessä Suomessa. Metsäryhmän vapaaehtoistyönä kerättyjä maastokartoitustietoja uhanalaisesta lajistosta ja suojelun arvoisista metsistä on hyödynnetty lukemattomien metsäalueiden suojeluprosesseissa. Metsäryhmä kouluttaa säännöllisesti uusia luonnonsuojelijoita, joista monet ovat päätyneet myöhemmin ammattilaisiksi esimerkiksi ympäristöhallintoon ja muihin järjestöihin. Kampanjointikeinot ulottuvat hakkuilla järjestettävistä mielenosoituksista ministeriöiden ja metsäyhtiöiden kabinetteihin.

Ensimmäisen lahjoituksemme sai lokakuussa 2021 Luonnonperintösäätiö. Heidän saamansa Ohoi!-lahjoitusvarat suunnattiin Suojele pala Pirkanmaata -hankkeeseen eli metsien ja suoluonnon suojeluun.

Luonnonperintösäätiön (perustettu 1995) toiminta-ajatus on Suomen luonnonsuojelun edistäminen ja luonnonalueiden säilyttäminen. Säätiö etsii ja hankkii hallintaansa – ostamalla, vaihtamalla tai lahjoitusten kautta – sopivia alueita, ensisijaisesti metsiä, ja hakee niille pysyvän, lakisääteisen rauhoituksen. Kaikki säätiölle lahjoitettu raha menee metsiensuojelutyöhön. Eteläisen Suomen huonosta suojelutilanteesta johtuen toiminta keskittyy pohjoisimman Lapin eteläpuolelle.