Lahjoituksemme metsiensuojeluun

Eläinhahmot ja suklaat metsässä

Ostamalla Ohoi! -suklaalevyjä osallistut metsiensuojeluun. Lahjoitamme jokaisesta myydystä levystä 5 senttiä kohteelle, joka valitaan noin kerran vuodessa.

Talvella 2020-2021 pyysimme teitä äänestämään ensimmäistä metsiensuojelun lahjoituskohdettamme kolmesta ehdokkaasta ja voittaja oli Luonnonperintösäätiö! Äänestyksen tulokset jakautuivat seuraavasti: Luonnonperintösäätiö 52,5 %, Luonto-Liiton metsäryhmä 30 % ja TreeSisters 17,5 %.

Lokakuussa 2021 Luonnonperintösäätiön saamat Ohoi!-lahjoitusvarat suunnattiin Suojele pala Pirkanmaata -hankkeeseen eli metsien ja suoluonnon suojeluun! Pöllöt ja jänöt kavereineen kiittävät!

Kiitos äänestyksestä! Seuraava suojelukohteemme valitaan talven 2021-2022 aikana.

Ensimmäisen äänestyksen toimijoista lisätietoa alla.

Luonnonperintösäätiön (perustettu 1995) toiminta-ajatus on Suomen luonnonsuojelun edistäminen ja luonnonalueiden säilyttäminen. Säätiö etsii ja hankkii hallintaansa – ostamalla, vaihtamalla tai lahjoitusten kautta – sopivia alueita, ensisijaisesti metsiä, ja hakee niille pysyvän, lakisääteisen rauhoituksen. Kaikki säätiölle lahjoitettu raha menee metsiensuojelutyöhön. Eteläisen Suomen huonosta suojelutilanteesta johtuen toiminta keskittyy pohjoisimman Lapin eteläpuolelle.

Luonto-Liiton metsäryhmä on ollut jo lähes kolmen vuosikymmenen ajan keskeisessä roolissa metsien suojelun edistämisessä Suomessa. Metsäryhmän vapaaehtoistyönä kerättyjä maastokartoitustietoja uhanalaisesta lajistosta ja suojelun arvoisista metsistä on hyödynnetty lukemattomien metsäalueiden suojeluprosesseissa. Metsäryhmä kouluttaa säännöllisesti uusia luonnonsuojelijoita, joista monet ovat päätyneet myöhemmin ammattilaisiksi esimerkiksi ympäristöhallintoon ja muihin järjestöihin. Kampanjointikeinot ulottuvat hakkuilla järjestettävistä mielenosoituksista ministeriöiden ja metsäyhtiöiden kabinetteihin.

TreeSisters on Iso-Britanniaan rekisteröity järjestö, joka on istuttanut tähän mennessä jo yli 12 miljoonaa trooppista puuta projekteissaan kahdeksassa eri maassa. TreeSisters keskittyy trooppisen metsityksen lisäksi naisten ja tyttöjen kouluttamiseen ja työllistämiseen, mikä on tärkeä osa ilmastotoimia. TreeSistersillä on maailmanlaajuinen verkosto, pääasiassa naisia, kuukausilahjoittajia ja toimintaan kuuluu myös paljon voimaannuttavaa ja luovaa aktivismia eheyttävässä hengessä. 80 % lahjoituksista kanavoidaan metsitysorganisaatioille ja ekosysteemien palauttamiseen, ja loput 20 % käytetään naisten voimavara- ja koulutustyöhön: pääteemoina ovat luonto, feminiininen johtajuus ja käyttäytymismalliemme muuttaminen.